Koiran hoito kesällä: kuinka huolehtia lemmikkisi hyvinvoinnista helteillä?

Koirat, tuhmamme pyrstöt, ovat uskollisia ja rakastettavia lemmikkejämme, jotka ansaitsevat parhaan hoidon mahdollista – myös kesähelteillä. Lämpimät kuukaudet voivat tuoda mukanaan omat haasteensa koiran hoitoon, mutta pienillä muutoksilla varmistat, että koira nauttii kesästä turvallisesti ja iloisesti.

Kesällä koiralla on monia iloja: pidemmät lenkit, suurempi mahdollisuus leikkiä ulkona ja mukavia hetkiä yhdessä omistajan kanssa. Kuitenkin, kesäkuumus vaatii erityistoimia suojaamaan koiraa lämpöhalvaukselta, palovammoilta ja hyönteisten puremilta. Ensisijaisen tärkeää on varmistaa, että koiralla on aina tarjolla runsaasti raikasta juomavettä ja pääsy varjoon. Lisäksi, helteellä pitkiä kävelylenkkejä tulisi välttää.

Koiran tassut ovat herkät ja voivat palaa kuumalla asfaltilla. Auringon nousun ja laskun välisenä aikana asfaltti voi olla liian kuuma koiran herkille tassuille, joten kävelylenkit kannattaa ajoittaa aamun ja illan viileämpiin hetkiin.

Hyönteisten puremiltakin koiraa voi suojata. Markkinoilla on olemassa erilaisia tuotteita, kuten suojaavat kaulurit, korvatipat ja -puikot sekä hyönteiskarkotteet, jotka on suunniteltu juuri lemmikeille.

Vaikka kesä tuo mukanaan omat haasteensa, se on myös aika nauttia ja pitää hauskaa koiran kanssa. Uimassa käynti tai vesileikit ovat monen koiran mieleen ja samalla ne myös auttavat pitämään koiran viileänä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kesän helteet vaativat extra huomioita koiran hoidossa. Tärkeintä on pitää lemmikki hydratoituneena ja suojassa kuumuudelta ja hyönteisiltä. Muista, että kesä on myös aika pitää hauskaa yhdessä lemmikin kanssa – olipa se sitten auringonoton merkeissä tai vesileikkien parissa. Nautitaan kesästä turvallisesti parhaan ystävämme kanssa!

Share: Facebook Twitter Linkedin